Playpal är ett nytt rörelsespel
för skolelever

Playpal är ett alldeles nytt och unikt rörelsespel, som på riktigt uppmuntrar elever att röra på sig. Playpal är ett spel i vilket alla skolans elever kan delta. Pilotperioden spelas på våren 2017 med fyra olika grenar; innebandy, fotboll, volleyboll och korgboll. Flera grenar tillkommer senare.

Tanken med Playpal-spelet är att eleverna kan spela på sin egen skola när och med vem det passar just då; före skolan, under rasterna, på gymnastiklektionerna eller efter skolan. Eleverna kan spela tillsammans med sina skolkamrater i ett trevligt gäng utan att vara bundna till en viss tid eller plats. Playpal motiverar eleverna att röra på sig; ju mera man rör på sig desto mera kan man stajla sin egna virtuella figur. Figurerna bildar egna klassvisa virtuella världar vilka utvecklas i takt med att eleverna rör på sig.

Spelen koordineras mobilt

Vi anser att mobilapparaterna har kommit för att stanna, även till skolan. Låt dem därmed också stödja barns rörelse och hälsa. Playpal rörelsespelet styrs genom en mobilapplikation. Varje elev laddar tillsammans med läraren ner Playpal-appen, registrerar sig och bildar en egen spelprofil. Spelarna får individuella utjämningsfaktorer, handicap, beroende på ålder. Appen och spelet är gratis för eleverna.

De fem minuter långa Playpal-spelen spelas genom att bilda två lag på tre personer. Förutom lagen behövs en person som fyller i spelets mål och fel i Playpal-appens mobila resultattavla.

Delta med din skola!

Den landsomfattande piloten startar  i mars 2017 där vilka lågstadieskolor som helst kan delta.

Contact | Yhteys
Playpal Oy | Säästöpankinkatu 2, 30100 FORSSA | tel. +358 40 778 8543 | jukka.rantanen@playpal.fi